Over Varabo - VaraBo Kinderopvang

NL | EN
Ga naar de inhoud

Over Varabo

Over Varabo
De opvang staat voor goede pedagogische kwaliteiten. Dit is onder andere terug te zien in onze huiselijke inrichting, de materialen, ons rijke aanbod aan activiteiten, de voeding en natuurlijk ons pedagogisch handelen, .

Een rijke speelomgeving
VaraBo vindt de indeling en inrichting van alle binnen- en buitenruimtes met diverse materialen erg belangrijk. Uiteraard zijn de ruimtes van de dagopvang anders ingericht dan de buitenschoolse opvang. Zo kunnen de kinderen van alle leeftijden zich vermaken met materialen die bij hun ontwikkelingsfase passen. Alle ruimtes bieden rust en veiligheid, maar we zorgen er ook voor dat de ruimtes uitdagend zijn. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en creativiteit van ieder kind. Ons activiteitenaanbod is heel divers, waardoor de kinderen elke dag opnieuw plezier ervaren.
De ruimtes zijn ingedeeld in verschillende hoeken, zodat de kinderen rustig en ongestoord de keuze kunnen maken waar zij willen spelen.

Atelier
Wij zijn onder andere geïnspireerd door de benadering van Reggio Emilia, daarom hebben wij ook een atelier op locatie. Alle kinderen kunnen de keuze maken om dagelijks creatief bezig te zijn in het atelier. Van schilderen tot knutselen en van armbandjes tot mozaïek-kunstwerkjes maken.
Dagelijks worden er activiteiten bedacht en voorbereid door onze pedagogisch medewerkers. Echter, de kinderen kunnen zelf de keuze maken of ze deel willen nemen aan de activiteit of dat ze liever iets anders willen maken.

Tot 15.00 uur kunnen de peuters creatief zijn in het atelier en daarna is het de beurt aan de kinderen van de buitenschoolse opvang om hun creativiteit de vrije loop te laten.


Uitdagend materiaal
Ieder kind komt binnen in een ruimte waar het speelmateriaal al is klaargezet om lekker mee aan de slag te gaan. Respect voor de autonomie van elk kind vinden wij erg belangrijk. Mede daarom staat alles uitnodigend en zoveel als mogelijk op ooghoogte, zodat de kinderen gemakkelijk en zelf kunnen kiezen wat ze willen gaan doen.

De kinderen kunnen zich verkleden, in het keukentje aan de slag, er kan gebouwd worden of ze kunnen zich terug trekken op de hangstoel. Ook kunnen de kinderen een boekje lezen op het kleedje tussen de kussens of even 'chillen' op de bank.
Tevens kunnen de kinderen aan de slag met airhockey of lego en er zijn veel verschillende spelletjes om samen te spelen.
Door het rijke aanbod aan materialen, wordt ieder kind geïnspireerd tot spel gericht op zijn of haar eigen leeftijd!

Elke dag actief in beweging
Wij vinden beweging belangrijk, zowel binnen als buiten! Daarom hebben we zowel binnen als buiten voldoende ruimte waar de kinderen van alle leeftijden zich lekker kunnen bewegen. Buiten is de ruimte ook zo ingedeeld dat alle leeftijden zich kunnen vermaken. Zo is er buiten voor de allerkleinste een speciale babytuin en kunnen de kinderen van de buitenschoolse opvang zich daarnaast vermaken, zodat het voor de baby's ook veilig is. Dagelijks bieden we bewegingsactiviteiten aan, waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Dit kan buiten zijn of we doen binnen yoga.
De aangrenzende buitenruimte is ruim 150 meter. Hier kunnen de kinderen spelen en ten allertijde is er toezicht door ten minste één van de pedagogische medewerkers.

Bewuste voedingskeuze op locatie
Wij vinden bewustwording belangrijker dan verplicht suikervrije en/of biologische maaltijden. De kinderen krijgen op locatie gezonde en zoveel mogelijk biologische tussendoortjes. We zijn wel van mening dat een koekje of een lekker sapje zo nu en dan ook mogelijk moet blijven!
Wij schenken aandacht aan gesprekken tijdens het eten om de kinderen zo bewuster te maken van de keuzes die wij, en later zijzelf, maken. Dit houdt in dat we gezonde traktaties op prijs stellen, maar dat een kleine zoete traktatie ook mogelijk moet blijven.

Wij hanteren een strenger voedingsbeleid voor baby's en peuters! Wij volgen hierin het voedingscentrum. Tevens bieden wij de kinderen van de dagopvang (0-4 jaar) dagelijks een warme en gezonde lunch aan. Voor de ouders is dat heel handig en de kinderen eten vaak heel goed, omdat ze met hun vriendjes en vriendinnetjes samen eten.

Het is mogelijk om 's avonds een warme maaltijd af te nemen. Wij dekken de tafel en van 17:00-17:30 uur kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding mee eten. Zo hoef je je als ouder je geen zorgen te maken over het avondeten en heb je voldoende tijd voor je kind!

Heb je vragen over de voeding of zijn er dieetwensen? Laat het ons gerust weten dan kunnen we daar rekening mee houden!
Volg ons
E-mail : info@varabo.nl
KvK Haaglanden : 85475963
IBAN : NL64 RABO 0189 4057 59
Volg ons
Copyright©Varabo Kinderopvang 2022
Terug naar de inhoud