Over Varabo - Varabo Kinderopvang

NL | EN
Ga naar de inhoud

Over Varabo

Over Varabo
VaraBo kinderopvang staat voor goede pedagogische kwaliteiten. Dit is onder andere terug te zien in onze inrichting, de materialen, ons pedagogisch handelen, ons rijke aanbod aan activiteiten en de voeding.

Een rijke speelomgeving
VaraBo vindt de indeling en inrichting van alle binnen- en buitenruimtes met divers materiaal erg belangrijk. Uiteraard zijn de ruimtes van de dagopvang anders ingericht dan de buitenschoolse opvang! Over het algemeen bieden de ruimtes rust en veiligheid, maar zijn ook uitdagend. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en creativiteit van ieder kind. Tevens hanteren wij een rijk activiteitenaanbod, waardoor de kinderen elke dag plezier ervaren.
De ruimtes bestaan uit meerdere hoeken, zodat de kinderen rustig en ongestoord de keuze kunnen maken waar zij willen spelen.

Atelier
Wij zijn o.a. geïnspireerd door de benadering van Reggio Emilia, daarom hebben wij gekozen voor een atelier op locatie. Alle kinderen kunnen de keuze maken om dagelijks creatief bezig te zijn in het atelier. Van schilderen tot knutselen, van armbandjes maken tot mozaïek-kunstwerkjes.
Dagelijks worden er activiteiten bedacht en voorbereid door onze pedagogische medewerkers. Echter, de kinderen kunnen zelf de keuze maken óf ze deel willen nemen aan het activiteit of liever iets anders willen maken.

In de ochtend kan het atelier door peuters gebruikt worden en vanaf 15:00 uur door de buitenschoolse opvang.


Uitdagend materiaal
Ieder kind komt binnen in een ruimte waar het speelmateriaal al is klaargezet om lekker mee aan de slag te gaan. Respect voor de autonomie van elk kind vinden wij belangrijk. Daarom staat alles uitnodigend zoveel als mogelijk op ooghoogte, zodat de kinderen gemakkelijk kunnen kiezen wat ze willen gaan doen.

De kinderen kunnen zich verkleden, ze kunnen aan de kaptafel aan de slag, er kan gebouwd worden, ze kunnen zich terug trekken in de tent en op de hangstoel. Ook kunnen de kinderen een boekje lezen op het kleedje tussen de kussens, of even 'chillen' op de bank.
Tevens kunnen de kinderen aan de slag met airhockey of lego en spelletjes spelen.
Door de diverse en rijke aanbod aan materialen, wordt ieder kind geïnspireerd tot spel op elke leeftijd!

Elke dag actief in beweging
Wij vinden beweging belangrijk, zowel binnen als buiten! Daarom hebben we zowel binnen als buiten voldoende ruimte tot onze beschikking. Dagelijks bieden we bewegingsactiviteiten aan, waar de kinderen aan deel kunnen nemen.
De aangrenzende buitenruimte is ruim 150 meter. Hier kunnen de kinderen spelen en ten allertijde is er toezicht door ten minste één van de pedagogische medewerkers.

Bewuste voedingskeuze op locatie
Wij vinden bewustwording belangrijker dan verplicht suikervrije en/of biologische maaltijden. De kinderen krijgen op locatie gezonde en zoveel mogelijk biologische tussendoortjes, wél zijn we van mening dat een koekje of een lekker sapje zo nu en dan ook mogelijk moet blijven!
Wij schenken aandacht aan gesprekken, om zo de kinderen bewuster te maken van de keuzes die zij maken, bijvoorbeeld rondom voeding. Dit houdt in dat we o.a. gezonde traktaties op prijs stellen, maar ook van mening zijn dat zoetigheid mogelijk moet blijven.

Wij hanteren een strengere voedingsbeleid voor baby's en peuters! Wij volgen het voedingscentrum. Tevens bieden wij de kinderen van de dagopvang (0-4 jaar) dagelijks een warme en gezonde lunch aan.

Het is mogelijkheid om 's avonds een warme maaltijd af te nemen. Wij dekken de tafel en van 17:00-17:30 uur kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding mee eten. Zo hoef je als ouder je geen zorgen te maken over het avondeten en heb je voldoende tijd voor je kind!

Heb je vragen over de voeding of zijn er dieetwensen? Laat het ons gerust weten!

Mentorschap
Elke pedagogische medewerker is gekoppeld aan enkele kinderen. De mentor houdt de ontwikkeling van het kind in de gaten, tevens is zij het eerste aanspreekpunt voor de ouder. De mentor voert de intake met de ouder(s), zo ben je vanaf de eerste dag in contact met de mentor en weet je wie de mentor is.
Volg ons
E-mail : info@varabo.nl
KvK Haaglanden : 85475963
IBAN : NL64 RABO 0189 4057 59
Volg ons
Copyright©Varabo Kinderopvang 2022
Terug naar de inhoud