Wassenaar - VaraBo Kinderopvang

NL | EN
Ga naar de inhoud

Wassenaar

Locaties
De dagopvang:

De dagopvang bestaat uit één babygroep en één peutergroep. Op beide groepen zijn vaste pedagogisch medewerkers werkzaam zodat de kinderen vaste gezichten zien en ze zich hierdoor veilig en vertrouwd voelen. Deze groepen hebben hun eigen dagelijkse routine, deze proberen wij overigens elke dag aan te houden zodat de kinderen weten wat er deze dag komen gaat. Natuurlijk komt het voor dat de kinderen, niet elke dag dezelfde behoeftes hebben en daarom proberen wij ons op dit soort momenten zoveel mogelijk aan te passen maar ook te kijken en werken naar de behoeftes en wensen die het kind op dat moment heeft. Dit noemen wij: kind volgend werken.

Op de babygroep wordt er ten alle tijden besproken wat het dagritme thuis is en zodra dit bij ons duidelijk is zullen wij ons best doen om de routine hier over te nemen, indien er veranderingen plaats moeten of zullen vinden zullen we dit in overleg doen met de ouders.

In ons pedagogisch beleidsplan vindt u meer informatie over het beleid, de activiteiten en nog veel meer.
Voorschoolse opvang 4-13 jaar (VSO):
 
Een goed ontbijt is belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen, wij begrijpen echter dat het ontbijtmoment soms thuis lastig kan zijn i.v.m. werktijden van de ouders. En daarom biedt VaraBo voorschoolse opvang vanaf 07:00 uur om de ouders te kunnen ontlasten, zo kunnen de ouders rustig naar werk en de kinderen kunnen de dag goed starten bij VaraBo.  Wij bieden wij de  'vroege vogels' een gevarieerd ontbijt aan! Denk hierbij aan: een beschuitje, crackers, brood, krentenbol, fruit en divers beleg.

Uiteraard moeten wij op tijd vertrekken naar de scholen, daardoor verzoeken we de ouders om de kinderen die nog niet ontbeten hebben de kinderen tot uiterlijk 07:30 uur te brengen, zodat wij alles om 08:00 uur kunnen opruimen en beginnen met het vertrekken.

 
Twijfel je of jouw kind nét vóór 07:30 uur aankomt? Dan is het uiteraard handig om thuis met de kinderen te ontbijten! Wij gaan er vanuit dat alle kinderen die na 07:30 uur binnenkomen, gezellig thuis samen met de ouders aan tafel hebben ontbeten.


Naschoolse opvang 4-13 jaar (NSO):
 
Kinderen hebben na een schooldag behoefte aan ontspanning, dit moet op een leuke én veilige manier kunnen. Wij zijn een verantwoorde kinderopvang, waar veiligheid voorop staat! Bij VaraBo is het mogelijk dat kinderen veilig spelen. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om op een veilige locatie gevestigd te zijn, waar de kinderen veilig in de tuin (uiteraard onder toezicht!) kunnen spelen. Maar waar ook weinig verkeer is op straat, zodat ook het halen en brengen veilig en soepel kan verlopen.
 
 
BSO-tijd is vrije tijd. Daarom biedt VaraBo leuke activiteiten aan, zoals variërende sport- en spelactiviteiten maar ook creatieve activiteiten. De kinderen kunnen zelf kiezen of ze mee willen doen met de activiteiten of liever willen vrijspelen. Wel zijn er vaste momenten waarop de kinderen in hun vaste basisgroep bij elkaar komen voor bijvoorbeeld het eet- en of drink moment.
 

Er is genoeg keuze wat de kinderen kunnen ondernemen zoals: op de playstation (wel met een tijdslimiet), airhockeyen, bouwen met divers materiaal, in de poppenhoek, een boekje lezen in de hangstoel, voetbaltafel en er staat een kast met verschillende spellen.
 
 
 
Aanvullende informatie:
 
VaraBo haalt de kinderen op bij zeven verschillende basisscholen in Wassenaar. Aan de hand van het aanmeldingsformulier op de website kunt u aangeven om welke basisschool het gaat. Zodra de afdeling kindplanning uw ingevulde aanmeldingsformulier heeft ontvangen, nemen zij telefonisch contact met u op om de mogelijkheden met u door te nemen.
 
VaraBo biedt voorschoolse opvang vanaf 07:00 uur (incl. ontbijt) en op verzoek van ouders, kunnen wij vanaf 06.30 uur VSO aanbieden. Naschoolse opvang wordt aangeboden vanaf het moment dat de scholen uit zijn, tot maximaal 18:45 uur.
Ons team
Sluitingsdagen

Graag delen we alle sluitingsdagen met u voor heel 2024.
Jaarlijks zijn er enkele erkende vrije dagen die op een doordeweekse dag vallen. Zowel de locaties als het kantoor zijn op deze dagen gesloten. Voor de studiedagen krijgt u een tegoed welk in maand oktober/november/december ingezet kan worden, mits er plek is en indien u in maand oktober deze heeft aangevraagd.
Nieuwjaarsdag: 1 januari
2de Paasdag: 1 april
Hemelvaartsdag: 9 mei
2de Pinksterdag: 20 mei
Studiedagen: 3 en 4 oktober (Wassenaar)
1ste en 2de Kerstdag: 25 en 26 december
Op enkele dagen sluiten we om 17 uur:
24 december
31 december
Vragen?
Indien er vragen/opmerkingen/suggesties zijn, kunt u contact opnemen met afdeling planning via planning@varabo.nl
Contactgegevens
Voor algemene vragen kunt u een email sturen of bellen!
E-mail: info@varabo.nl
Tel     : 070 204 29 29
Adres
VaraBo Kinderopvang B.V.
Zijllaan 57
2241 KC  Wassenaar


Aanvullende informatie
BSO Zijllaan: Registratienummer (LRK): 174740499
KDV Zijllaan: Registratienummer (LRK): 876775040
BSO De Kunstenaar: Registratienummer (LRK): 264080531
Onze locaties
Volg ons
E-mail : info@varabo.nl
KvK Haaglanden : 85475963
IBAN : NL64 RABO 0189 4057 59
Volg ons
Copyright©Varabo Kinderopvang 2022
Terug naar de inhoud