Zoetermeer - VaraBo Kinderopvang

NL | EN
Ga naar de inhoud

Zoetermeer

Locaties
HOERA! Wegens succes gaat VaraBo Kinderopvang uitbreiden!

Vol trots kunnen wij mededelen dat VaraBo een tweede locatie opent en wel in Zoetermeer! De voorbereidingen en verbouwing zijn in volle gang en inmiddels bijna afgerond.  April 2024 openen wij onze deuren!
Ons slogan luidt “Goede pedagogische kwaliteiten maken het verschil!” en dit maken we graag waar door deskundig personeel en door een duidelijk visie te hebben over wat VaraBo Kinderopvang belangrijk vindt.

VaraBo Meerzicht (Zoetermeer) in het kort
Het betreft een kleinschalig huiselijke kinderopvang in een ruime pand.
Er zijn twee groepen waar kinderen van 0 tot 5 jaar opgevangen worden. Voor de peuters is er een bibliotheek, een atelier en een ruime tuin. De baby’s hebben een eigen babytuin tot hun beschikking. Dagelijks wordt vers gekook voor de kinderen, waar rekening wordt gehouden met allergieën en dieetwensen.
De buitenschoolse opvang (BSO) is 52 weken per jaar open en bestaat zowel uit voorschoolse opvang (VSO) als naschoolse opvang (NSO). De kinderen van de BSO kunnen spelen in de gymzaal of het atelier, tevens kunnen zij spelen met de tafelvoetbal, verkleden, spelletjes spelen of maximaal 15 minuten per dag/per kind gamen (uiteraard leeftijdsgericht!). Tevens hebben we een eigen muziekkamer voor de oudere BSO kindjes, waar onder begeleiding van een medewerker gebruik van gemaakt kan worden.

Hoe onderscheid VaraBo Meerzicht o.a. zich?
-     Ruime openingstijden (07.00-19.00 uur).
-     Ontbijt inbegrepen voor de vroege vogels
-     Warme & verantwoord lunch inbegrepen: Voor de dagopvang wordt een gezonde warme lunch bereid. Ook de groentehapjes en fruithapjes voor de baby’s worden vers op locatie bereid.
-     Warme avondeten: De kinderen hebben de mogelijkheid om ’s avonds mee te eten (tegen een kleine vergoeding)
-     Muziekkamer voor de BSO
-     Gymzaal voor de BSO, waar niet alleen dagelijks sport- en spel mogelijkheden er zijn.
-     Structureel Yoga- en ontspanningsoefeningen
-     Een eigen atelier
-     Eigen bibliotheek voor de peuters en een eigen leeshoek voor de BSO
-     Ruime groepen/extra veel bewegingsruimte op elke groep

Team:
Wij hechten veel waarde aan de medewerkers en daarom hanteren we zorgvuldig een selectieprocedure. Het team van VaraBo Kinderopvang bestaat uit ervaren medewerkers die dag in/dag uit met veel passie hun werkzaamheden verrichten. Dagelijks zijn er vaste gezichten, pedagogisch medewerkers die al jaren met veel passie elke dag een fijne, uitdagende dag bieden aan de kinderen.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd? Heeft u vragen? Wilt u een rondleiding? Neem gerust contact met ons door het inschrijfformulier in te vullen of te bellen. Ook kunt u een email sturen naar planning@varabo.nl
We kunnen niet wachten om u en uw kind(eren) binnenkort te ontmoeten!
De dagopvang:

De dagopvang bestaat uit één babygroep en één peutergroep. Op beide groepen zijn vaste pedagogisch medewerkers werkzaam zodat de kinderen vaste gezichten zien en ze zich hierdoor veilig en vertrouwd voelen. Deze groepen hebben hun eigen dagelijkse routine, deze proberen wij overigens elke dag aan te houden zodat de kinderen weten wat er deze dag komen gaat. Natuurlijk komt het voor dat de kinderen, niet elke dag dezelfde behoeftes hebben en daarom proberen wij ons op dit soort momenten zoveel mogelijk aan te passen maar ook te kijken en werken naar de behoeftes en wensen die het kind op dat moment heeft. Dit noemen wij: kind volgend werken.

Op de babygroep wordt er ten alle tijden besproken wat het dagritme thuis is en zodra dit bij ons duidelijk is zullen wij ons best doen om de routine hier over te nemen, indien er veranderingen plaats moeten of zullen vinden zullen we dit in overleg doen met de ouders.

In ons pedagogisch beleidsplan vindt u meer informatie over het beleid, de activiteiten en nog veel meer.
Voorschoolse opvang 4-13 jaar (VSO):
 
Een goed ontbijt is belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen, wij begrijpen echter dat het ontbijtmoment soms thuis lastig kan zijn i.v.m. werktijden van de ouders. En daarom biedt VaraBo voorschoolse opvang vanaf 07:00 uur om de ouders te kunnen ontlasten, zo kunnen de ouders rustig naar werk en de kinderen kunnen de dag goed starten bij VaraBo.  Wij bieden wij de  'vroege vogels' een gevarieerd ontbijt aan! Denk hierbij aan: een beschuitje, crackers, brood, krentenbol, fruit en divers beleg.

Uiteraard moeten wij op tijd vertrekken naar de scholen, daardoor verzoeken we de ouders om de kinderen die nog niet ontbeten hebben de kinderen tot uiterlijk 07:30 uur te brengen, zodat wij alles om 08:00 uur kunnen opruimen en beginnen met het vertrekken.

 
Twijfel je of jouw kind nét vóór 07:30 uur aankomt? Dan is het uiteraard handig om thuis met de kinderen te ontbijten! Wij gaan er vanuit dat alle kinderen die na 07:30 uur binnenkomen, gezellig thuis samen met de ouders aan tafel hebben ontbeten.


Naschoolse opvang 4-13 jaar (NSO):
 
Kinderen hebben na een schooldag behoefte aan ontspanning, dit moet op een leuke én veilige manier kunnen. Wij zijn een verantwoorde kinderopvang, waar veiligheid voorop staat! Bij VaraBo is het mogelijk dat kinderen veilig spelen. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om op een veilige locatie gevestigd te zijn, waar de kinderen veilig in de tuin (uiteraard onder toezicht!) kunnen spelen. Maar waar ook weinig verkeer is op straat, zodat ook het halen en brengen veilig en soepel kan verlopen.
 
 
BSO-tijd is vrije tijd. Daarom biedt VaraBo leuke activiteiten aan, zoals variërende sport- en spelactiviteiten maar ook creatieve activiteiten. De kinderen kunnen zelf kiezen of ze mee willen doen met de activiteiten of liever willen vrijspelen. Wel zijn er vaste momenten waarop de kinderen in hun vaste basisgroep bij elkaar komen voor bijvoorbeeld het eet- en of drink moment.
 

Er is genoeg keuze wat de kinderen kunnen ondernemen zoals: op de playstation (wel met een tijdslimiet), airhockeyen, bouwen met divers materiaal, in de poppenhoek, een boekje lezen in de hangstoel, voetbaltafel en er staat een kast met verschillende spellen.
 
 
 
Aanvullende informatie:
 
VaraBo biedt voorschoolse opvang vanaf 07:00 uur (incl. ontbijt) en op verzoek van ouders, kunnen wij vanaf 06.30 uur VSO aanbieden. Naschoolse opvang wordt aangeboden vanaf het moment dat de scholen uit zijn, tot maximaal 19:00 uur.


Contactgegevens
Voor algemene vragen kunt u een email sturen of bellen!
E-mail : info@varabo.nl
Tel      : 079 234 00 70
Adres
VaraBo Kinderopvang Meerzicht B.V.
Speulderbos 13-15
2716 JW  Zoetermeer


Aanvullende informatie
BSO Meerzicht: Registratienummer (LRK): 258334289
KDV Meerzicht: Registratienummer (LRK): 159121802

Onze locaties
Volg ons
E-mail : info@varabo.nl
KvK Haaglanden : 85475963
IBAN : NL64 RABO 0189 4057 59
Volg ons
Copyright©Varabo Kinderopvang 2022
Terug naar de inhoud